Další krok k vytvoření stálé expozice v Domě pážat

V současnosti pokračuje stavební rekonstrukce Domu pážat na Hradčanech, která bude dokončena na jaře 2025. Renesanční palác se poté stane sídlem Muzea paměti XX. století, kde se budou konat debaty, konference, výstavy, koncerty či filmové projekce. Bude zde také umístěna stálá expozice.  Na základě již hotového libreta se současně připravuje soutěž na jejího zhotovitele.

V pátek 20. září 2024 byla zveřejněna veřejná zakázka malého rozsahu s názvem „Zajištění studie technického a kreativního řešení stálé expozice pro Muzeum paměti XX. století, z. ú.“. Publikována byla na profilu zadavatele, hlavního města Prahy, na elektronickém portálu Tender arena. Lhůta pro podání nabídek je stanovena na 11. října 2024. Těšíme se na návrhy!

 

Součástí návrhu libreta stálé expozice jsou také vizualizace Domu pážat, které připravil ateliér IXA pod vedením doc. ing. arch. Tomáše Hradečného pro prezentaci připravovaného sídla Muzea paměti XX. století v Centru architektury a městského plánování (CAMP) 30. listopadu 2022. Záznam je dostupný zde